Staalborstel hardtail Project deel 3

Ik had inmiddels al m’n contacten ingelicht dat ik op zoek was naar blok en bak dus  kreeg ik een telefoontje van iemand waar ik ooit eens een FLH 1200 had gekocht.
Hij had een blok, een bak en een primair gedeelte liggen uit een “Tequila” Shovelhead.
Het was in redelijke staat, zei ie, maar wel heel vuil en zeer vet, dus ben ik toch maar even gaan kijken.
Inderdaad héééél vettig maar wel compleet en op het eerste gezicht te zien niet versleuteld.
Dus alles voor een zeer redelijke prijs meegenomen en numaar kijken wat het is.
Thuis aangekomen eerst maar, niet te flauw, met de hoge drukspuit erop en zie; er kwam eigenlijk best wel een heel leuk blok en bak onder het vuil uit.
Volgens de nummers ging het om een ’79-er, FL 1200.
Da’s dus helemaal super.
Na alles verder te hebben gereinigd heb ik de zaakje in het frame gehangen maar de bak bleek totaal niet in lijn te staan met het blok en die weer niet met het tandwiel van het achterwiel.
Dus dan maar een nieuwe grondplaat voor de bak gemaakt om daarna samen met de primaire kast en een tijdelijke ketting alles in lijn te zetten.
Op m’n verlanglijstje had ik nog een 3 inch open belt staan maar bij deze koop zat een compleet primaire kast met alle toebehoren.
Dat moet te ruilen of te verkopen zijn!
Toen belde Ron (O.I.2) met de vraag of ik de motor van Wiesje wou spuiten en laat die nou net een beltset hebben liggen.
Eigenlijk  was het de bedoeling dat het spuitwerk in natura afgerekend zou worden, maar een mooie 3 inch beltset zag ik ook wel zitten…
Kon ik toch nog spuiten voor een open belt, welke vent kan dat nou zeggen!
Na alles gemonteerd te hebben was ik toch wel heel benieuwd of het blok iets deed, dus olie tank gemonteerd en leidingen gebogen.
Dat was een hels karwei: eerst wilde ik ze van koper maken maar dat boog niet zo strak als ik had gedacht, dus ben ik overgestapt naar 10mm hydrauliek leiding.
Zelf een buigtang voor gemaakt want de bestaande tangen maken bochten met een veel te hoge radius, weer een stukje gereedschap met huisvlijt voor de verzameling!
Na een uurtje of 4 buigen en vloeken zat het eigenlijk nog mooier als de bedoeling was.
Dus maar weer eens tijd voor een pilske en wat zware tabak, samen met broer Rob aan de werkbank.
Elkaar gek maken of het wel boeltje zou lopen en of er überhaupt wel zuigers in het blok zouden zitten!
Dus olie erin en alles nagekeken, ontstekingszooi erin, accu ernaast en trappen maar..
Na DRIE trappen (echt waar!) kwam het spul tot leven.
Heftig tikkend, hoestend en olie spugend.
Zwaar rokend, maar ze liep en had haar (altijd een vrouw, wat denk je) hartslag weer. Het blijft “kicken” zo’n moment en ik moet me dan ook altijd inhouden anders rolt er stiekum een vreugdetraantje over m’n wangen en da’s niet stoer.
Na het één en ander afgesteld te hebben doe ik nog maar eens een poging.
Nu loopt ze als een naaimachientje, geen tikje verkeerd, slechts her en der nog een hoestje en niesje maar als ze lekker warm is, loopt ze zoals alleen een Shovel dat kan.
 (PURE PORNO, KUT!!!)
De rest heb ik voorlopig even dicht gelaten.

Het project begint nu aardig vorm te krijgen en je ziet wat je doet want elke keer “groeit” de motor een beetje.
Keuze voor de voorvork is en blijft eigenlijk een springer, maar na herhaaldelijk mauwen met andere hardtail rijders (bijvoorbeeld Sogger Cas) bleek het toch niet de beste oplossing qua rijgedrag.
Omdat ie van achter al best hard is en aan de voorkant, indien ongeremd, gaat “springen” zonder schokbreker én omdat ik dit jaar wél veel kilometers wil maken heb ik dat idee laten vallen.
Nu voor een telescoop voorvork met schijfrem gekozen (wat een watje ben ik hé) Dus met Geile Ger(da) “de Bakker” een hele mooi softail vork ( die Bullit meenam uit Viva la France, achter op z’n motor!!) geruild tegen hand en spandiensten (elkaar blijven helpen is het motto).
Ger is op dit moment ook bezig met hardtail project en we konden zo ideeën, spullen en plannen uitwisselen.
We hebben ons ook “Bakersteel Customs” genoemd ( Bakker en Staalborstel!)
Dat staat wel leuk en lijkt het net of we ergens verstand van hebben!!!
Vork geplaatst en spatbord gemaakt van een oud FLH achterspatbord met rib en “rond 10” als omlijsting.
Het stuur wat er al de hele tijd opstond was een t-barretje en stond best wel leuk, maar het is geen Apehanger dus, eraf met dat ding!
“Zelluf bouwe Jonge!”
Oude sturen en vaste risers dienden als basis en na weer een avondje lassen en slijpen had ik weer een zeer mooie en dodelijke ape-hanger; je weet wel: net iets te hoog en te breed, rijdt voor geen meter maar staat zo leuk als je hard rijdt.
Tijd voor ontspanning.

De uitlaten.

Eerst wilde ik iets aparts (wie niet!) en ben ik begonnen met diverse setjes oude pijpen en lasbochten.
Ook had ik op het werk een r.v.s “sidebar” gescoord met mooie, naar buiten lopende bochten die als eindstuk c.q demper kunnen dienen.
Na een avondje lassen en slijpen heb ik een setje wat nergens te koop is!
De dempers afgewerkt met een v-vorm in de opening voor de “finishing touch”
 Daarna heb ik nog een mooie sierlijke ophangbeugel (je raad het al) “rond 10” naar de versnellingsbak en weer een stukje verder.

.