2016 Cas naar Gibraltar

 

Ik had zin om een stukje te rijden. Hier in Frankrijk is de 14 juli heilig. Voor mij een excuus er een paar dagen aan vast te knopen en de hort op te gaan op m’n eigenbouw shoveltje. Gibraltar leek me een goed idee.

Een paar weken van te voren een paar vrienden gevraagd of het ‘zeleuk leek’ mee te rijden. De meeste verklaarde me voor gek(bijna 3600km in 3 en een halve dag), anderen geen geld of de brommer slecht. OK, no problem, ga wel alleen. De boel klaargemaakt, tas gepakt, wat reserveonderdeeltjes mee, plaats namen op een stukje papier geschreven en op het stuur geplakt.
Dinsdag morgen om half 6 het nest uit, ontbijtje, helm op, twee keer kicken lopen, buren wakker en weg wezen! Motor liep als een zonnetje en die was trouwens prachtig om te zien opkomen. Wat een geweldige kleuren rijdend op de ‘autoroute du soleil’ richting Barcelona. Aan de ene kant het vaste land en aan de andere kant de middellandse zee, heerlijk. De Pyreneeën waren ook prachtig in de ochtendkeuren. De grens stelt niks meer voor en reed vreedzaam Spanje binnen. Barcelona kwam steeds dichterbij. Ik twijfelde er omheen te rijden of er dwars door. Stom genoeg koos ik ervoor om er dwars doorheen te rijden. Spitsuur, leuk.


Wat een drukte. M’n stuur is 1 meter breed, dus niet echt handig om te zigzaggen tussen de files door. Maar het lukte aardig, gewoon een straal gas, hoop herrie en je kunt er tussendoor. Al die scootertjes plakken ook gelijk aan je achterwiel, want je baant een weg en die profiteren daarvan. Ik was net zo’n moedereend met z’n kleintjes. Op een gegeven moment wel 15 van die dingen aan m’n reet hangen. Na Barcelona was het weer tijd om te tanken. Motor netjes onder een afdakje in de schaduw aan het tankstation, inmiddels stond de zon goed te branden. Na een halve liter water en wat snacks was het tijd om verder te gaan, nog 1100 km te rijden. Jasje aan, helmpje op, handschoenen aan. Het is warm in de zon als je niet rijd. Snel kicken en koelere lucht in! Kicken, kicken, kicken niks, zelfs de oliedruklamp niet. Foute boel, zweten, helmpje af, jas weer uit enz, je kent het wel. Spanningsmetertje tevoorschijn, kijk naar de accu, ontbreken de vuldopjes. Accu opgeblazen. Dat waren dus die knalletjes die ik kort daarvoor hoorde onder m’n achterste. Daar sta je dan in je uppie. Een Spanjaard op de parkeerplaats naast me begon wat Engels tegen me te brabbelen, HA, die moest ik strikken! Beetje informeren en er bleek een brommerwinkel op 4km te zitten. De man(en de rest van de familie) zette me daar netjes af. Gelijk maar twee accus gekocht, je weet maar nooit. Ze moesten nog wel 4 uur geladen worden, niet erg, de zee was op 1km. Daar dus maar heen gelopen om wat te dobberen. 4 uur later taxi besteld om me weer bij m’n brommer af te zetten. Testen, accu ok, maar geen stroom op de bobine, die was dus ook geklapt. Had een andere bij me en heb er gelijk ook maar m’n reserve stroomregelaar gemonteerd want de huidige had alles verneukt. On the road again. Tegen 22h een mooi plekje onder een boom gevonden, net na Valencia. Mooie sterrenhemel en ik was weg. Bij zonsopgang de boel bij elkaar geraapt en vertrokken richting Utiel-Tomolloso-Bailen-Jaen-Granada-Marbella en uiteindelijk Gibraltar.
Klein rondritje aldaar, wat gegeten en gedronken. Weer ff zwemmen, maar het water was me te koud en het rook niet denderend. Ik had het wel weer gezien. Ik wilde naar de woestijn. De weg terug langs de kust. Eerst Marbella, dan Malaga en in Almeria d’r af via een weg door de woestijn van Nevada richting Viator, daar richting Guadik om te belanden in Tabernas. Prachtig! Daar zijn veel westerns gemaakt met Clint Eastwood en andere bekenden. Ook de Mad Max3 is voor een gedeelte daar gefilmd.
De meeste decors staan er nog en je voelt je daar gelijk in een andere tijd. Gelukkig waren er niet veel toeristen, die waren allemaal onderweg in hun autootje. Na wat tappa’s en de zoveelste liter water in het dorp ernaast, de weg weer op via de woestijn richting de kust om wat af te koelen.

Vera, Murcia, Alicante.
Net voor Castellon tegen 23h een mooie slaapplek gevonden tussen de sinaasappelbomen, het was weer leuk geweest voor deze lange dag.
Volgende morgen er vroeg uit. Had een vermoeden dat die sinaasappelboer niet happy zou wezen met mijn verblijf tussen z’n boompjes en dat misschien wel de besproeiing zou kunne gaan werken. Alles weer netjes vastgesjord, twee keer kicken en ik reed met een grote grijns het grote erf af. Heb nog wel vriendelijk het boertje begroet die met open mond me voorbij zag rijden en zich waarschijnlijk afvroeg waar ik zo ineens vandaan kwam.
Hup, richting Tarragona om te tanken, iets te eten en drinken. De terugweg liep voorspoedig. Jammer dat na het tanken er 1 van de 6 accucellen niet meer mee wilde doen, waarschijnlijk niet lang genoeg
geladen, kan gebeuren…
Na de reserve accu gemonteerd te hebben ging alles weer perfect.
Barcelona deze keer omzeild, Girona voorbij gescheurd, de grens bij de Pyreneeën letterlijk over geblazen tot aan Perpignan, jemig wat een wind, werd bekant van de weg geduwd. Narbonne voorbij en net voor Beziers er af richting Saint Chinian. Vrijdag om 15h was ik weer thuis.
Wat een fijne trip. Heb niet veel foto’s genomen, maar heb het als souvenir in m’n kop. Het was zeker de moeite waard en zelfs voor herhaling vatbaar.

 


Ride your fu*/ing bike!

 

 

Shovel rules.